Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ οι κωδικοί ΡΙΝ των τραπεζικών συναλλαγών


  Μία νέα έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι τετραψήφιοι αριθμοί που χρησιμοποιούνται ως ΡΙΝ για τις τραπεζικές συναλλαγές κάθε άλλο παρά απρόβλεπτοι είναι. 
Είναι χαρακτηριστικό πως το 10% του πληθυσμού χρησιμοποιεί την επικίνδυνα προβλέψιμη αρχή της αριθμητικής ακολουθίας ( 1234 ) ως ΡΙΝ. ...
   Σύμφωνα με τον Νικ Μπέρι, διευθυντή της εταιρείας συμβούλων τεχνολογικών εφαρμογών Data Gentics, «είναι εκπληκτικό του πόσο προβλέψιμοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Υπάρχει μια παροιμιώδης έλλειψη φαντασίας όσον αφορά στην επιλογή ενός αριθμού ΡΙΝ». 
«Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ως ΡΙΝ τις ημερομηνίες γέννησης τους ή επετείους που να θυμούνται», σημειώνει ο Μπέρι που μελέτησε τη συχνότητα εμφάνισης και των 10.000 πιθανών συνδυασμών για ΡΙΝ. 
Και συμβουλεύει: «αν σας κλέψουν το πορτοφόλι ή το δίπλωμα οδήγησης, μπορούν εύκολα να μπουν στη τραπεζική σας κάρτα, οπότε προτιμάτε να έχετε ως ΡΙΝ την ημερομηνία  γέννησης ενός κοντινού σας προσώπου, που θα κάνει το έργο τους δυσκολότερο».

  Εξάλλου, πριν μερικές ημέρες, μια άλλη εταιρεία στατιστικής, η SplashData, συνέλεξε τα στοιχεία από εκατομμύρια κλεμμένα passwords για e-mail που δημοσίευσαν χάκερς μέσα στη χρονιά και στη συνέχεια τα έβαλε σε λίστα ανάλογα με το πόσο δημοφιλή ήταν.

  «Είναι πραγματικά τρομακτικό να κάνει κάποιος ευκολότερη τη ζωή όσων προσπαθούν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα», λέει ο Μόργκαν Σλέιν, διευθύνων σύμβουλος της SplashData, συμπληρώνοντας πως «ελπίζουμε ότι με μεγαλύτερη δημοσιότητα για το πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να σκέφτονται την προστασία τους, επιλέγοντας ισχυρότερα passwords».

defencenet,

Δεν υπάρχουν σχόλια: