Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται και 4ο Μνημόνιο; Ζητούν πρόσθετα μέτρα διότι το "πρόγραμμα" δεν βγαίνει.

Το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ έρχεται με πρόσθετα νέα μέτρα και για τους "Έλληνες" ο μήνας εξακολουθεί να έχει ακόμη 9.
Με τρόμο αντιμετωπίζουν στην κυβέρνηση τις διαρροές από Βρυξέλλες και ΔΝΤ, ότι πιθανόν οι δανειστές να απαιτήσουν και νέα μέτρα -άρα νέο μνημόνιο- περί την άνοιξη. 
Οι πληροφορίες για το ύψος των μέτρων που θα απαιτηθούν κυμαίνονται: 
Από 5-7 δισ. ευρώ. Ένα ποσό που, όπως είναι ευνόητο, θα οδηγήσει σε λήψη νέων μέτρων στην ήδη καθημαγμένη επί 6ετία οικονομία της χώρας. ...

Οι θεσμοί εκτιμούν, ότι για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, θα πρέπει να υπάρχουν εκείνες οι εναλλακτικές που δεν θα αφήνουν «μετέωρες» τρύπες στον προϋπολογισμό ή που θα αφήνουν στο έλεος της επίτευξης των στόχων, με βάση τα σενάρια που προωθεί η κυβέρνηση και τα οποία οι ίδιοι θεωρούν «υπεραισιόδοξα».

Ως εκ τούτου θα απαιτήσουν και νέα μέτρα που θα καλύπτουν μετά πάσης βεβαιότητος τις όποιες «τρύπες».

Είναι προφανές, ότι ένα τέτοιο σενάριο θα προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις. 
Στο κοινωνικό μέτωπο κατ' αρχήν και στο πολιτικό πεδίο κατ' επέκτασιν. 
Βέβαια η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι δανειστές δεν έχουν υποβάλει προς ώρας κανένα σχετικό αίτημα για λήψη νέων μέτρων. 
Και μάλιστα, ότι οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει με την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2016, ως εκ τούτου θα προκαλέσει «τεράστια έκπληξη» εάν οι δανειστές απαιτήσουν μέτρα που να ανατρέπουν τον προϋπολογισμό.

Φυσικά, η -δυσάρεστη- έκπληξη που θα δοκιμάσουν οι κυβερνώντες, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε εκείνη που θα δοκιμάσουν οι πολίτες αν αντιμετωπίσουν το ορατό ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ήτοι νέων περικοπών και φόρων, εμμέσως ή αμέσως.

Για τον λόγο αυτό, διεθνή think tanks όπως το Stratfor, στις εκθέσεις τους, προβλέπουν κοινωνική αναταραχή και πολιτική αστάθεια, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης Τσίπρα -λόγω ισχνής πλειοψηφίας 153 βουλευτών- και αντικατάστασής της με μια κυβέρνηση τεχνοκρατών ή οικουμενική.

(Εδώ θέλαμε να καταλήξουμε... Είναι η καλύτερη και πιθανότερη επιλογή, να περάσουν ακόμα δυσκολότερα μέτρα, και για τους "Έλληνες" ο μήνας θα εξακολουθεί να έχει ακόμη 9)

Δεδομένου ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΝΔ, η Ένωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να συναινέσουν στη διατήρηση του πρωθυπουργικού βίου του Αλέξη Τσίπρα, παρασκηνιακά «ζυμώνονται» ήδη σενάρια για την «επόμενη ημέρα» που προσδιορίζεται για την άνοιξη...

πηγη                                                                         ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: