Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Πόσο τυχαίες είναι οι κληρώσεις των τυχερών παιχνιδιών; ΤΖΟΚΕΡ - ΛΟΤΤΟ

"Το γεγονός δεν θα μου κινούσε την περιέργεια αν στατιστικά δεν είχαμε στο παρελθόν σχεδόν κάθε φορά και ένα, δύο η τρεις τυχερούς (ιδιαίτερα όταν παίζονται μεγάλα ποσά) σε κάθε κλήρωση του τζόκερ. 
Οι πιθανότητες να συμβαίνει αυτό, ιδιαίτερα με πολλαπλούς τυχερούς, είναι στατιστικά απίθανη σε συνεχόμενη βάση. 
Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την κλήρωση του Lotto και του τζόκερ είναι διάτρητη απο παντού. ...
Οι σπουδές μου είναι μηχανολόγος /μηχανικός στο εξωτερικό, και θυμάμαι σαν τώρα σχετικό εκπαιδευτικό πείραμα στο πολυτεχνείο όπου παρόμοια κατασκευή (μια σφαίρα δηλαδή μέσα στην οποία στριφογυρίζουν μπαλάκια και στο τέλος ένα από αυτά βγαίνει από μία τρύπα) χρησιμοποιούταν για να γίνει κατανοητή μία αρχή της φυσικής. 
Στο εκπαιδευτικό αυτό πείραμα πάντοτε έβγαινε με μεγάλη μας έκπληξη ένα συγκεκριμένο μπαλάκι από την τρύπα, μέχρι που ο καθηγητής μας το έσκασε το μυστικό! 
Το συγκεκριμένο μπαλάκι ήταν το ίδιο μέγεθος με όλα τα άλλα μέσα στην σφαίρα, αλλά ελάχιστα πιό βαρύ

Εαν θέλει λοιπόν κάποιος να κοροιδέψει τον μηχανισμό κλήρωσης που χρησιμοποιείται σήμερα από το ΟΠΑΠ δεν έχει παρά να βάλει μέσα στην κληρωτίδα τα νούμερα της αρεσκίας του, φροντίζοντας βεβαίως τα μπαλάκια αυτά να είναι ελάχιστα βαρύτερα από τα υπόλοιπα. 

Την καταγγελία αυτή την έχω κάνει αμέτρητες φορές προς τις αρμόδιες αρχές, κανένας όμως δεν ενδιαφέρθηκε να στείλει ένα εισαγγελέα έστω και τυπικά να κάνει μια μέτρηση. 

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TROKTIKO ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. 
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

πηγη                                                      ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: