Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η τρόικα πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας

Έως το τέλος της εβδομάδας η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης 
Το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα στο ζήτημα των πλειστηριασμών α’ κατοικίας «οδηγεί» την ρύθμιση της κυβέρνησης – πιθανότατα με την μορφή τροπολογίας – στα επιτελεία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, προτού φτάσει στην Βουλή για να ψηφισθεί. ...


Οι χθεσινές μαραθώνιες συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και του επιτελείου της τρόικα οδήγησαν σε αδιέξοδο, με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβαίνει, σύμφωνα με δημοσίευμα του real.gr, αργά χθες βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την απόσταση που παραμένει στις θέσεις των δύο πλευρών σχετικά με τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει την εκδοχή της τροπολογίας και όχι της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ παράλληλα η νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των πλειστηριασμών αναμένεται νωρίτερα της Παρασκευής.

Η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να χαμηλώσει κατά πολύ τον πήχη του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας έως και τα 140.000 ευρώ με τους βουλευτές Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ να διαμηνύουν ότι το ακατάσχετο πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στην αντικειμενική αξία των 200.000 ευρώ με οικογενειακό εισόδημα που να φθάνει στα 25.000 ευρώ.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ για να καθοριστεί το ακριβές περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε σύμφωνα με το newsbomb.gr ότι ενώ υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις κυβέρνησης – τρόικα, παρ’ όλα αυτά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. 
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η ρύθμιση θα βασίζεται σε τρείς κύριους άξονες: (α) στην περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη, (β) στο εισόδημα του οφειλέτη και (γ) και σε μία μίνιμουμ καταβολή της οφειλής, ενώ αναφέρθηκε στις πιέσεις της τρόικας για νέα κριτήρια στην απελευθέρωση της διαδικασίας των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphatv.gr, η ρύθμιση θα προβλέπει επίσης την παράταση της αναστολής της διενέργειας πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο (12 μήνες) εφόσον το ακίνητο αποτελεί κύρια κατοικία του δανειολήπτη και η αντικειμενική αξία του δεν ξεπερνά τις 160.000 ευρώ.

pentapostagma                                                     ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: