Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Δικογραφία με ποινικές ευθύνες για Ε.Βενιζέλο και Γ.Παπακωνσταντίνου διαβιβάστηκε στη Βουλή

Το σκάνδαλο του πρόωρου κλεισίματος της Βουλής συνεχίζει να ταρακουνά το πολιτικό σύστημα αφού στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης των Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εντόπισαν οι εισαγγελείς, διαβιβάζοντας και τη σχετική δικογραφία στη Βουλή. ...
Να σημειωθεί ότι ο φάκελος σχηματίστηκε κατόπιν υποβολής (20.12.2013), εκ μέρους της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18.12.2013 συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητήθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή την 4η Ιουνίου 2014, ημέρα κατά την οποία η Ολομέλεια έκλεισε με απόφαση της κυβέρνησης, προκειμένου να περάσει σε θερινά τμήματα.

Ως εκ τούτου, όλες οι πιθανές ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου -άρα και των ενδεχόμενων ευθυνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη δικογραφία- έχουν παραγραφεί.

Σε κάθε περίπτωση, το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, που υπογράφεται από την αντιεισαγγελέα Ελένη Ράικου προς την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου -η οποία και διέταξε την έρευνα-, αναφέρει ότι «σας ενημερώνουμε ότι από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, προέκυψαν στοιχεία περι ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης υπουργών-μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε. Επομένως, πρέπει να υποβληθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρ. 86 Συντ., 1 και 4 Ν. 3126/2003 και 83 παρ.1 του ΚτΒ, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Με τη σειρά της, η κυρία Παπανδρέου διαβιβάζει στις 18.3.2014 το φάκελο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επαναλαμβάνοντας τη σημείωση ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και από εκεί περνά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με τελικό σταθμό τη Βουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κοινοβούλιο το πρωί συνεδρίασε για να στείλει φυλακή εκλεγμένα μέλη του με την κατηγορία της σύστασης "εγκληματικής οργάνωσης" και το απόγευμα έκλεισε με το "έτσι θέλω" των δύο κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να συγκαλυφθούν οριστικά, απάτες και εθνικά εγκλήματα!

Τα οποία κόμματα που αποφασίζουν το "ξέπλυμα" των εγκλημάτων αθροιστικά έλαβαν στις ευρωεκλογές το 31% των ψήφων ενός εκλογικού σώματος που αντιστοιχεί στο 50% περίπου των όσων δικαιούνται ψήφο!

Δηλαδή έχουμε ένα Κοινονοβούλιο το οποίο με το κλείσιμό του απαλλάσσει λόγω παραγραφής από τυχόν ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματά τους, όλους εκείνους που πλήγωσαν την χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ειδικά την περίοδο 2010-2012.

Οι πρώην Πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, ο πρώην και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ε. Βενιζέλος και πλείστοι Υπουργοί και Υφυπουργοί των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ κλπ, που σήμερα έχουν βουλευτική ή και υπουργική ιδιότητα, θα κοιμούνται (και θα ψηφίζουν) πιο ήσυχοι, αφού θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι παραγράφηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με τις δεκάδες δικογραφίες, που εκκρεμούν στη Βουλή προς εξέταση για την περίοδο 2009-2012, διότι, με το προεδρικό διάταγμα κηρύσσεται «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου» (άρθρο 86 Συντάγματος- Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών).

Φυσικά το defencenet είχε θίξει το ζήτημα στη σωστή του διάσταση όταν σε όλα τα ΜΜΕ το κλείσιμο της Βουλής φάνταζε σαν κάτι απλά διαδικστικό.

πηγη                                                      ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: