Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Οι Ρώσοι προελαύνουν και οι ΗΠΑ μιλάνε για "κυρώσεις": Η κατάρρευση της αποτρεπτικής αξιοπιστίας της Ουάσιγκτον

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Οι Ρώσοι προελαύνουν και οι ΗΠΑ μιλάνε για "κυρώσεις" !!!
Οι ρωσικές ή ρωσόφωνες (μικρή σημασία έχει πλέον) τεθωρακισμένες φάλαγγες προελαύνουν προς την Οδησσό, η Μαριούπολη είναι θέμα ωρών ή λίγων ημερών να πέσει και οι ΗΠΑ, φυσικά, σφυρίζουν αδιάφορα και κάτι ψελλίζουν για ... "κυρώσεις" οριοθετώντας τις σημερινές πραγματικές δυνατότητες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και του ΝΑΤΟ γενικότερα στην "αυλή της Ρωσίας". ...
«Διαθέτουμε τα μέσα και τις κυρώσεις τις οποίες μπορούμε ασφαλώς να επιλέξουμε να εφαρμόσουμε» είπε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι, η οποία υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον «δεν αποκλείει καμία επιλογή» σχετικά με μια ενδεχόμενη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ προς το Κίεβο. 

Η ίδια υποστήριξε ότι η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία είναι «το πιο αποτελεσματικό μέσο, το καλύτερο μέσο». 
Τι άλλο να πει για να ομολογήσει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, από την στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία διάθεση για να πολεμήσουν;

«Παρακολουθούμε, όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες, αλλά σίγουρα εδώ και εβδομάδες ή ακόμα και μήνες, την κλιμάκωση της επιθετικότητας των Ρώσων έναντι της Ουκρανία. 
Οι ΗΠΑ διαθέτουν «τα διπλωματικά μέσα. Δεν θεωρούμε ότι μια στρατιωτική λύση θα ήταν η κατάλληλη προσέγγιση» είπε η Τ.Ψάκι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και αυτό έλειπε, να έλεγε το αντίθετο.

Στο ίδιο μήκος κύματος λίγο αργότερα και ο πρόεδρος Μ.Ομπάμα: 
«Η ρωσική παρείσφρηση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία δε μπορεί παρά να προκαλέσει την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας».

Ωστόσο ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία, ενώ απέφυγε να κάνει λόγο περί «εισβολής» της Ρωσίας.

Για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ όπου έφυγαν είτε ταπεινωμένες, είτε "ισόπαλες" από όλες τις εμπλοκές που είχαν μετά τον Β'ΠΠ, με εξαίρεση τους δύο πολέμους του Κόλπου, η Ανατολική Ουκρανία και γενικότερα η Ανατολική Ευρώπη σήμερα είναι μια "πολύ βαριά" υπόθεση.

Ολοι θυμούνται τι έγινε το 2008 στην Γεωργία. 
Συγκεκριμένα κέντρα των ΗΠΑ τους έβαλαν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο ενάντια στην Ρωσία, μήπως και εκλεγεί ο ημίτρελος Τ.Μακέϊν πρόεδρος των ΗΠΑ. 
Και ίσως να τα κατάφερναν αν δεν ερχόταν η οικονομική κρίση που σάρωσε τους διεφθαρμένους ρεμπουπλικάνους.

Και εν τέλει τι έγινε; Οι Ρώσοι μέσα σε 24 ώρες έφτασαν έξω από την Τιφλίδα και κατατεμάχισαν την χώρα. Και οι ΗΠΑ απλά "στήριζαν"...

Δεν έχουν ούτε τον Στρατό, ούτε τα όπλα, ούτε την πολιτική βούληση, ούτε τίποτα απ'όλα αυτά που απαιτούνται για να επιβάλλουν την θέλησή τους σε μια χώρα σκληρών και αποφασισμένων ηγετών, όπως είναι η Ρωσία ή ακόμα και σε μικρότερες  χώρες, όπως, πολύ φοβούμαστε, η Τουρκία.

Tέτοια πράγματα θέλουν αίμα, πολύ αίμα για να τα πετύχεις. Και οι ΗΠΑ δεν έχουν αρκετό αίμα να δώσουν για να πετύχουν τέτοιες νίκες. 
Ήταν θέμα χρόνου κάποιος ηγέτης να αντιληφθεί τα όρια των ΗΠΑ για να τους εκθέσει....

Και μιλάνε για "κυρώσεις" χωρίς βέβαια να λογαριάζουν την ευρωπαϊκή οικονομία η οποία έχει ήδη πληγεί βαριά από το εμπάργκο της Ρωσίας, να διαλύεται από τις αντικυρώσεις της Μόσχας. 
Μιας Ρωσίας που δεν έχει να χάσει τίποτα. 
Λαός ο οποίος έχει μάθει να περνά δύσκολα και βρίσκεται μακριά από την υπερκαταναλωτική Δύση.

Πώς να νικήσεις τέτοιο λαό με "κυρώσεις" όταν δεν μπορείς να χύσεις άφθονο αίμα;

πηγη                                                                       ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: