Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τι μπορούν να κάνουν οι δημότες που επιθυμούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη των δήμων τους

Οι “κυβερνώντες ”έχουν πανικοβληθεί... βλέποντας την αποδοχή των πολιτών και των δήμων της πρότασης του Αρτέμη Σώρρα.
Η διαδικασία συνεχίζεται...
Στον εκάστοτε Δήμο στέλνουν το σύνολο των εγγράφων για την πιθανότητα υλοποίησης έργων στην περιοχή, τον προϋπολογισμό των έργων ολόκληρης της Ελλάδος (που είναι μέρος του το μερικό σύνολο του εκάστοτε Δήμου), 
καθώς και τον επί μέρους πίνακα προϋπολογισμού σε μορφή excel βάσει του οποίου διαμορφώνεται ο προϋπολογισμός για τα έργα που θα αφορούν τους Δήμους ειδικά. ...


Για να βρεθούν οι αναλογίες επί του συνόλου του προϋπολογισμού, υπολογίζονται ξεχωριστά τα διάφορα δεδομένα της κάθε περιοχής, όπως έκταση, πληθυσμός, μορφολογία, προβλήματα που αντιμετωπίζονται, αγαθά που μπορεί να αξιοποιηθούν λόγω της γεωλογικής, περιβαλλοντικής, πολιτιστικής, πολιτισμικής, ιστορικής κληρονομιάς κτλ.

Με ανάλυση υπολογίζονται: 
ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής, βουνοκορφές, ιδιαίτερα ενδημικά φυτά και βότανα, την υπό επιτήρηση άγρια πανίδα, καλλιέργειες, το συγκοινωνιακό πρόβλημα, η ανάγκη για τουριστική ανάπτυξη, το εκπαιδευτικό, υπολογίζονται να δοθούν προνόμια προς τους νέους για να επιστρέφουν πίσω, το να ζουν οι ηλικιωμένοι καλά, να ανοιχθούν και πάλι επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να μπορεί ο τόπος να γίνει ανεξάρτητος από ενεργειακές ανάγκες, τρόφιμα και περίθαλψη, να ενδυναμωθεί ως ένα κέντρο μάθησης, εκπαίδευσης, πολιτισμού και έχει υπολογιστεί επίσης και ένα κόστος λειτουργίας του Δήμου (που για εμάς θεωρείται ως ένα ξεχωριστό έργο και πάλι) κτλ 

Ως έργο μπορεί επίσης να υπολογιστεί η αναχρηματοδότηση – εξαγορά των “κόκκινων” δανείων του Δήμου, των νοικοκυριών και μερικώς των επιχειρήσεων. 

Δηλαδή, σε συνεργασία με το Δήμο, μπορεί να παρέχει το ταμείο τα χρήματα στο ν’ αποπληρωθούν τα δάνεια προς τις τράπεζες, να δοθούν καλύτεροι όροι αποπληρωμής (μέχρι και 30 – 35 χρόνια) με επιτόκιο που θα συμφωνηθεί (κάτω από 0,5 % για την κάλυψη των εξόδων και υπό συζήτηση), με δικαίωμα αποπληρωμής νωρίτερα χωρίς καθόλου έξοδα, κτλ ούτως ώστε να αποφευχθούν οι κατασχέσεις από τις τράπεζες των περιουσιών των συμπολιτών μας.

Την ίδια στιγμή, με τα έργα που θα γίνονται στην περιοχή, θα μπορούν οι Δημότες και οι επιχειρήσεις να εργαστούν και μέρος των εσόδων τους (το αναλογούν ποσό θα είναι πολύ μικρό αφού θα κερδίσουν 30 – 35 χρόνια αποπληρωμής) να παρακρατείται για την αποπληρωμή του δανείου τους. 
Έτσι σιγά σιγά, θα αποπληρωθεί το δάνειο από έσοδα που θα προκύπτουν από την εργασία τους και έτσι δεν θα επηρεαστεί ούτε θα επιβαρυνθεί ποτέ κανείς. 

Αυτά θα συζητηθούν με μεγαλύτερη ανάλυση όταν και εφόσον έχουμε κοινό επίπεδο συνεργασίας.

Σημαντικές Σημειώσεις:
” Αφού εκταμιευτεί το σύνολο των χρημάτων για το έργο « Ελλάς» με επιτυχία, το ποσό που αναλογεί στον εκάστοτε Δήμο θα κατατεθεί σε ένα ειδικό δευτερεύων λογαριασμό και θα κλειδωθούν υπέρ των έργων που αναλογούν στην περιοχή. 

” Αφού κατέβουν τα χρήματα και δεσμευτούν υπέρ της υλοποίησης των έργων, τότε θα προβούμε στις απαραίτητες μελέτες κάτω από την εποπτεία και καθοδήγηση της Δημοτικής Αρχής και θα φτιάξουμε τον τελικό σχεδιασμό. 
Μετά θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία δηλαδή των τυπικών εγκρίσεων, αδειών κτλ.

” Τα έγγραφα που θα συνοδεύουν την πρόταση (θα γίνουν σε 2 γλώσσες, Ελληνικά & Αγγλικά) θα είναι:

Έγγραφα:
1. Ανάθεση του ΔΣ προς το Δήμαρχο. Η ανάθεση αφορά την εξεύρεση επενδυτών.
2. Πληρεξούσιο που θα υπογραφεί μπροστά σε συμβολαιογράφο από το Δήμαρχο
3. Πληρεξούσιο/ Όροι και Προϋποθέσεις/ Στόχοι που θα υπογραφεί μεταξύ Δημάρχου και Αρτέμη Σώρρα και που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Πληρεξουσίου (αρ. 2 πιο πάνω).
4. Παράρτημα Α: Παρουσίαση/ Συνολικός προϋπολογισμός έργων για όλη την Ελλάδα- Αρχείο «Ελλάς»
5. Παράρτημα Β: Παρουσίαση & Προϋπολογισμός έργων για τον Δήμο
6. Πίνακας έργων σε μορφή Excel
7. Περίληψη της όλης διαδικασίας όπου περιγράφονται όλα τα στάδια, δίδονται βασικές εξηγήσεις και μπορούν να απαντηθούν απορίες.

Κατά την πρώτη φάση, (όπως φαίνεται στην περίληψη) για το Δημοτικό Συμβούλιο αρκεί το “Παράρτημα Δ – Ημερήσια Διάταξη” και μόνο. 

Το ΔΣ θα αναθέσει στον Δήμαρχο να βρει επενδυτές. 

Και όταν βρεθεί ο επενδυτής και κατέβουν τα χρήματα και κλειδωθούν υπερ της πράξης, τότε θα κατατεθούν οι απαραίτητες αιτήσεις για υλοποίηση των έργων προς έγκριση απο το ΔΣ. 

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του θα κάνει αίτημα και πληρεξούσιο στον Αρτέμη Σώρρα, να δεσμεύσει περιουσία του για να κατεβάσει χρήματα (δηλαδή να δομήσει χρηματοδότηση) χωρίς να φέρει κανένα βάρος στο Δημόσιο για να υλοποιήσει έργα στην περιοχή. 

Η ανάθεση θα είναι Ανέκκλητη αλλά ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ, διαρκείας και κληρονομική. 

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται όποια πιθανά προβλήματα και οι πιθανότητες αστοχίας.

Ο Δήμος/ Δήμαρχος δεν φέρει κανένα βάρος ή ευθύνη για όλη τη διάρκεια της υλοποίησης εαν τηρούνται οι συμφωνίες.

Αν αποφασίσουν οι Δήμαρχοι ΝΑΙ ή ΟΧΙ τι μπορεί να συμβεί και ποιες είναι οι πιθανότητες;

Αυτό είναι το ερώτημα.

4 ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.

1. Να πουν ΝΑΙ και να είναι ΨΕΜΑ (ή να μην υλοποιηθεί για οποιοδήποτε λόγο) η πρόταση

2. Να πουν ΝΑΙ και να είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και να υλοποιηθεί με επιτυχία η πρόταση,

3. Να πουν ΌΧΙ και να είναι ΨΕΜΑ η πρόταση

4. Να πουν ΌΧΙ και να είναι ΑΛΗΘΕΙΑ η πρόταση,

Αν γίνει το 1, τι έβαλε/ δέσμευσε ο Δήμος/ Δήμαρχος; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Οπότε τι χάνει; Να προσβληθεί το κύρος του, το όνομά του; 
Μα, δεν υπέγραψε τίποτα παραπάνω από μια προτροπή προς τον Αρτέμη να δομήσει χρηματοδότηση για να υλοποιήσει έργα στο Δήμο. 
Οπότε δεν έχει βάλει κάτι, δεν έχει χάσει κάτι και δεν υπάρχει καμία προσβολή του να ψάχνει επενδυτές!

Αν γίνει το 2, Μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλό θα είναι το αποτέλεσμα. 
Ευημερία, παίρνει ανάσα ο κόσμος από τα δάνεια και προστατεύουν τις περιουσίες τους από τους πλειστηριασμούς ανοίγουν θέσεις εργασίας, αναπτυξιακά έργα, ο κόσμος βρίσκει δουλειά, κερδίζει ποιότητας δωρεάν παιδεία, υγεία, καλά τρόφιμα χωρίς δηλητήρια, χαμηλό κόστος ενέργειας κτλ κτλ

Αν γίνει το 3 Τίποτα δεν έκανε άρα τίποτα δεν συμβαίνει.

Αν γίνει το 4 Εδώ τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν! 
Τι θα πει στους πολίτες του ο Δήμαρχος όταν αρχίσουν να υλοποιούνται έργα στον διπλανό Δήμο ενώ στον δικό του όχι γιατί δεν θέλησε και αρνήθηκε να γίνουν τα έργα στην δική του περιοχή; 
Τι θα λέει στους Δημότες του όταν στον διπλανό Δήμο ο κόσμος άρχισε να έχει εργασίες, ανακουφίστηκαν από τα δάνεια, έχουν κάρτες δωρεάν εισόδου στα καλύτερα Ελληνικά σχολεία, νοσοκομεία, γεροκομεία, ξεκίνησε η παραγωγή κτλ;

Τι άραγε θα κάνει όταν, (πιθανό σενάριο …) αρχίσουν οι Δημότες του και ζητάνε να πάρουν την κάρτα δωρεάν εισόδου σε άλλου Δήμο (ο οποίος έχει ενταχθεί) και για να πάρουν αυτή την κάρτα θα πρέπει να δηλώσουν εγγραφή στον άλλο Δήμο; 
Τα έργα θα γίνονται στην περιοχή του ιδιωτικά και κάτω από το όνομα του άλλου Δήμου, αλλά θα έχουν κάρτα δωρεάν εισόδου μόνο όσοι είναι Δημότες του άλλου Δήμου. 
Και έτσι ως λογικό και φυσικό επακόλουθο, οι Έλληνες Δημότες αυτού του Δήμου (που δεν θέλησε να ενταχθεί) θα ζητήσουν να μεταφερθεί η εγγραφή τους στον άλλο Δήμο για να ενταχτούν και να παραλάβουν την κάρτα και να μπουν στα έργα και αυτοί… 

Και έτσι τι θα μείνει ως Δημότης του Δήμου που δεν εντάχθηκε; Μήπως μόνο οι αλλοδαποί; 

Γι’ αυτό τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα για τους Δήμους που δεν θα αποδεχθούν. 
Πρέπει να έχουν μια πολύ καλή δικαιολογία, που θα μπορούν να την επικαλεστούν και αργότερα όταν θα αρχίσουν να υλοποιούνται τα έργα.

Γιατί για τους Δήμους που έχει γίνει η παρουσίαση αλλά δεν δέχθηκαν, αυτοί οι Δήμοι δεν θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν αργότερα. Και είναι απολύτως λογικό..

Οπότε ας το σκεφτούν πολύ καλά τι απόφαση θα πάρουν. Και όσοι «σύμβουλοι» δώσουν συμβουλές θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι παίρνουν στις πλάτες τους ένα πολύ βαρύ φορτίο, που θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν μένει κρυφό. 

Τα πάντα θα εμφανιστούν και τα πάντα θα ανακοινωθούν. Και ο κόσμος θα κρίνει.

Οπότε, χρησιμοποιείστε τη λογική των πιθανοτήτων και οι απαντήσεις δίνονται πολύ ήσυχα και όμορφα …

 photo paros-dhm-simb_zps0b9bbf7b.jpg

tsapos                                                                      ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: