Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Τι εστί 3ο μνημόνιο; Δεν μπορείτε να το φανταστείτε...

Μας ενημερώνει 
ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ  ΤΡΑΠΕΖΩΝ  &  ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται η συντηρητική στροφή της κυβέρνησης Τσίπρα. 
Η νέα κυβέρνηση απαλλαγμένη από τα όποια “αριστερά βαρίδια” και έχοντας στο πλευρό της μια μεγάλη φιλομνημονιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι σε θέση να περάσει στη Βουλή τα μέτρα της τρόικα και των δανειστών που υπόγραψε στο 3ο μνημόνιο.  ...
Τα 60% αυτών των μέτρων πρέπει να υπερψηφιστούν στους επόμενους δύο μήνες.
  
Βαριά φορολογία θα είναι η εκλογική ανταμοιβή για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αγρότες, επαγγελματίες, που ψήφισαν μαζικά το ΣΥΡΙΖΑ.  
Ο βρικόλακας του ΕΝΦΙΑ θα εμφανιστεί και πάλι τον Οκτώβριο. 
Περικοπή συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικιών, κατάργηση των επικουρικών και ΕΚΑΣ. 
Με άμεση εντολή της τρόικα, θα ξανάρθει στη Βουλή για να διορθωθεί προς το χειρότερο η ρύθμιση των 100 δόσεων στην εφορία, ενώ τα Κέντρα Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών αποστέλλουν ήδη τα πρώτα ραβασάκια προς τους επαγγελματίες, οφειλέτες του ΟΑΕΕ, απειλώντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. 

Οι δανειολήπτες τραπεζών και ιδιαίτερα όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, με τις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο κινδυνεύουν να πεταχτούν έξω από τις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. 
Κατ’ απαίτηση των τραπεζιτών και δανειστών ετοιμάζεται ο νέος νόμος-λαιμητόμος για τα κόκκινα δάνεια. 
Όσα δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά κλπ.) δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν από τους δανειολήπτες-θύματα της κρίσης, θα πωληθούν από τις τράπεζες για το τίποτα (π.χ. 10%) σε εταιρείες-κοράκια που ανήκουν σε ξένα funds. 
Οι εταιρείες αυτές είναι εξειδικευμένες σε σκληρές πρακτικές απέναντι στους δανειολήπτες (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) και θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο με μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
Οι αντιδραστικές τροποποιήσεις που έγιναν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση αυτών των πρακτικών. 

Σε κάθε περίπτωση στην δύσκολη περίοδο που έρχεται (που ίσως ανάλογη δεν θα έχουμε ξαναζήσει) είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη, να αντισταθούμε. 
Στους δρόμους, έξω από τις τράπεζες, έξω από τη Βουλή, να κινητοποιήσουμε κάθε άνθρωπο που κινδυνεύει, άμεσα ή στο σύντομο μέλλον, να χάσει το σπίτι του, το μαγαζί του, το μισθό του, τις πενιχρές καταθέσεις του να μην επιτρέψουμε στην πράξη να περάσει το τρίτο μνημόνιο. 
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου να νοιώσει το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια της. 
Οι δανειολήπτες, οι οφειλέτες Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων, μαζί με τους άνεργους νέους, τους απολυμένους εργάτες, τους κυνηγημένους επαγγελματίες και τους αγρότες καλούνται σε κοινό αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα. 
Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν τα σπίτια, δεν θα χάσουμε τις δουλειές μας, τα χωράφια, την αξιοπρέπειά μας.        
Αγώνας μέχρι τέλους.

Το Δ.Σ του ΣΔΤΟΔ 

ΑΘΗΝΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ  2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: