Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ JPMORGAN – «ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»

«Θα υπάρξει κι άλλη κρίση και οι επιπτώσεις της θα γίνουν αισθητές από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», έγραψε χαρακτηριστικά. 
«Μια άλλη οικονομική κρίση, όπως η Μεγάλη Ύφεση είναι αναπόφευκτη» 
σύμφωνα με το CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, ο οποίος είναι επικεφαλής της τράπεζας που επέβαλε πρόσφατα ελέγχο στην κίνηση κεφαλαίων και όρια στις αναλήψεις μετρητών. ...
«Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ – θα υπάρξει μια άλλη κρίση και οι επιπτώσεις της θα γίνουν αισθητές από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», έγραψε στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους. 
«Η σκανδάλη που θα πατηθεί για την επόμενη κρίση δεν θα είναι η ίδια με την προηγούμενη, αλλά θα υπάρξει μια άλλη κρίση». 

Ο Dimon έχει προχωρήσει στην αποδοχή ότι η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, έχει ήδη θεσπίσει 50.000 δολάρια μηνιαίο όριο στις αναλήψεις μετρητών και έχει επίσης απαγορεύσει στους Αμερικανούς πελάτες της να αποστέλλουν χρήματα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό χρέος βρίσκεται τώρα στο ποσό ρεκόρ των 199 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 57.000 δισεκατομμυρίων από τη Μεγάλη Ύφεση. 
Και οι μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 40 τρισεκατομμύρια δολάρια εκτεθειμένα σε επικίνδυνα παράγωγα.

πηγη                                                                         ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: