Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Προκαλούν οι διάδοχοι του Αδόλφου Χίτλερ: «Αν η Ελλάδα επιτεθεί σε γερμανική ιδιοκτησία θα αμυνθούμε»

«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα αμυνθεί» δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.
Δηλαδή από την «φωλιά του αετού» (έτσι ονομαζόταν το κρυσφύγετο του Αδόλφου Χίτλερ στις βαυαρικές Αλπεις) αρνείται να πληρώσει τις καταστροφές που προκάλεσε ο προκάτοχός του στην χώρα μας. ...
 
Επίσης χαρακτηρίζει «άθλια» και «άμετρη» την κριτική που άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
Φαίνεται εξακολουθεί να είναι ισχυρό το πνεύμα της «Μπυραρίας του Μονάχου» (από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του με το πρώτο αποτυχών πραξικόπημα ο σφαγέας Αδόλφος Χίτλερ) στην πολιτική σκηνή της Βαυαρίας: 
Αλαζονικοί, αμετροεπείς και "υπεράνθρωποι" οι Γερμανοί, αρνούνται ότι υπάρχε περίπτωση να αποκαταστήσουν έστω οικονομικά ένα μέρος από τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας.

Γιατί βέβαια τους ανθρώπους που έκαψαν, δολοφόνησαν και άφησαν να πεθάνουν από την πείνα δεν θα τους φέρουν ποτέ πίσω...

«Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του '50"» είπε με περίσσιο θράσος ο κ. Μίχελμπαχ για τις πολεμικές αποζημιώσεις, σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Handelsblatt».

Σημειώνεται πως έτοιμος να δώσει άδεια να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου του 2000 για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο εμφανίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος..

«Θα δώσω άδεια για να ξεκινήσει η διαδικασία για τη δήμευση γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα λόγω του Διστόμου» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Πιστεύω ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι εκτελεστή. 
Έχουν μεσολαβήσει πολλά, έχει μεσολαβήσει και μία αντίθετη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε με αφορμή άλλη υπόθεση και όχι την υπόθεση του Διστόμου».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Ν. Παππά για τον Β. Σόιμπλε, ο Μίχελμπαχ κάνει λόγο για «άθλια» και «άμετρη» κριτική και προσθέτει ότι το κακό στιλ έχει γίνει πλέον κάτι σαν «το σήμα κατατεθέν του συνασπισμού ριζοσπαστών στην Αθήνα».

«Αντί να εφευρίσκει όλο και καινούργιες λεκτικές προσβολές και να γυαλίζει εκ νέου εικόνες εχθρών, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε καλύτερα να συγκεντρώσει την ενέργειά της σε μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της χώρας» σημειώνει και προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή λεηλατεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία και κάνει το παν για να ρίξει την ίδια τη χώρα της και τον ίδιο τον λαό της, στην απόλυτη χρεοκοπία.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. 
Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. 
Μάλλον δεν έχει και καμία (ιδέα) η κυβέρνηση. 
Αντ' αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι»!

Ενώ οι νεοχιτλερική κυβέρνηση της Α.Μέρκελ είναι κατάλληλη για την Ευρώπη!

Σχολιάζοντας χθες τις δηλώσεις του Β.Σόιμπλε στο περιθώριο του Ecofin, ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς είχε δηλώσει ότι «η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς, τοποθετούμενος απόλυτα ψύχραιμα σε σχέση με την στάση του Β.Σόϊμπλε είχε πει τα εξής: 
«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. 
Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση.

Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του του ακροατήριο. 
Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης.

Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».

πηγη                                                                          ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: