Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Πρώην σύμβουλος Τζέφρυ, νυν σύμβουλος Βαρουφάκη αποκαλύπτει...

Απίστευτη ήταν η αποκάλυψη που έκανε η Ελένη Παναρίτη, νυν σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επί θητείας Γιωργάκη Παπανδρέου, δίνοντας έτσι νέες διαστάσεις στον ρόλο που έπαιζαν οι Τζέφρυ και Παπακωνσταντίνου τους κρίσιμους μήνες πριν σύρουν τη Χώρα στην τρόικα και στη μέγγενη του Μνημονίου. 
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Παναρίτη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από τις αρχές του 2010 κιόλας, έστελνε τα σχέδια νόμου στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (!) πριν ακόμα τα δείξει στους δικούς του συμβούλους και φυσικά πολύ πριν τα φέρει στη Βουλή! ...


«Ξέρετε τι είναι υπουργός Οικονομικών να μη δίνει το σχέδιο νόμου στους οικονομολόγους του και να το κάνει βόλτα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για να μας πει αν είναι καλό ή όχι;» είπε η Παναρίτη σε τηλεοπτική συνέντευξή της. 
Ως αποτέλεσμα, τονίζει, η Ελλάδα είχε γίνει περίγελος στο Βερολίνο και στην Ευρώπη, όπου έλεγαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ένα νομοσχέδιο. 
«Βγάζαμε νομοσχέδια και τα περνάγαμε με e – mail, χωρίς να έχουν περάσει από εμάς» υποστήριξε η Παναρίτη, που εδώ και έναν μήνα είναι σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη. 

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί και τα όσα είπε η Παναρίτη για τις κρίσιμες βραδιές που προηγήθηκαν πριν την υπογραφή του αντεθνικού και επαίσχυντου Μνημονίου: 
«Πήγαμε ένα βράδυ να ζητήσουμε 40 δις. Ευρώ και ξυπνήσαμε το πρωί και πήραμε 140. 
Η τρόικα μας φόρεσε από πάνω το σχέδιό της»! 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ιδέα, δηλαδή, για το ποιες ήταν οι πραγματικές ανάγκες της χώρας. 
Το θέμα, βεβαίως, είναι για ποιον λόγο η Παναρίτη προβαίνει τώρα σ’ αυτές τις αποκαλύψεις, οι οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Τζέφρυ και τους «κηπουρούς» του, αποδεικνύοντας τον ρόλο του εντολοδόχου και επιστάτη των επιθυμιών των διεθνών τοκογλύφων. 

Η ίδια, όσο καιρό ήταν στο ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν είχε την παραμικρή αντίδραση στις όποιες ενέργειες του Γιωργάκη, αλλά αντιθέτως υπεράσπιζε πλήρως τη μνημονιακή πολιτική του Γιωργάκη με δηλώσεις όπως 
«Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα», την οποία είχε κάνει στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, στις 17 Μαΐου 2011. 
Τώρα, για λόγους που γνωρίζει η ίδια, αποφάσισε «να αδειάσει» το πρώην αφεντικό της και «να τον δώσει στεγνά», για την εθελόδουλη τακτική του εναντίον της Ελλάδας. 
Το γεγονός αυτό, βεβαίως, δεν σβήνει τη δική της ευθύνη για τη συμμετοχή που είχε στην κυβέρνηση Τζέφρυ. 
Με την αποκάλυψή της αυτή, απλώς επιβεβαίωσε την κοινή πεποίθηση, ότι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Χώρας από τον Γιωργάκη το κυβερνητικό επιτελείο έδινε σχέδια νόμου προς έγκριση σ’ έναν εκπρόσωπο ξένης χώρας. 
Πολύ πιθανόν αυτή η απαράδεκτη τακτική να συνεχίστηκε και επί των επόμενων μνημονιακών κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά, γεγονός το οποίο ίσως επιβεβαιωθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αν και όταν κάποιος παράγοντας αυτών των κυβερνήσεων βγει και παραδεχθεί κι αυτός τις ξένες παρεμβάσεις στο νομοθετικό έργο των μνημονιακών κυβερνήσεων. 
Το γιατί η Παναρίτη έχει ρόλο στη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως σύμβουλος του Βαρουφάκη, τη στιγμή που έχει ένα βεβαρημένο φιλομνημονιακό παρελθόν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εξηγήσουν οι επικεφαλείς αυτής της νέας συγκυβέρνησης. 

Γιώργος Μάστορας 

πηγη                                                                         ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: