Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της πλατείας Βικτωρίας από τους "λάθρο" που την έχουν μετατρέψει σε πλατεία Αφγανιστάν

Σε κατάσταση "πολιορκίας" βρίσκονται οι Έλληνες στην Πλατεία Βικτωρίας από τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την περιοχή. 
Έτσι μια πλατεία από τις ομορφότερες της Αθήνας έχει γίνει ξένος τόπος για τους κατοίκους της που μόνο το πρωί μπορούν να περάσουν η να απολαύσουν το καφέ τους.
Γιατί μόλις πέσει ο ήλιος η εικόνα της πλατείας αλλάζει. 
Πάνω από 500 λαθρομετανάστες έχουν καταλάβει την πλατεία. 
Στην προσπάθεια να περάσει κανείς μέσα από τον κλοιό που έχουν σχηματίσει πίνοντας, βρίζοντας και αναζητώντας ερωτική συντροφιά έναντι κάποιων χρημάτων προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι είναι στην Ελλάδα και όχι σε κάποια τριτοκοσμική χώρα. ...
 

Σύμφωνα δε με την επιτροπή κατοίκων Αγγελοπούλου -Πλατείας Βικτωρίας το σκηνικό έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή. 
Με την ελλιπή αστυνόμευση όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν η πλατεία που κάποτε ήταν γεμάτη από ανθρώπους ξέγνοιαστους που κάνανε τις νυχτερινές τους βόλτες ανέμελοι και χαίρονταν την ομορφιά του αττικού ουρανού έχει πλέον μετατραπεί σε «πατρίδα» λαθρομεταναστών που κατακλύζουν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή και αναγκάζουν τους κατοίκους να φύγουν από την ίδια τους τη γειτονιά μη αντέχοντας άλλο όπως λένε χαρακτηριστικά τη συνύπαρξη με άτομα τα οποία είναι μέθυσοι, επικίνδυνοι, βίαιοι ενώ επιπλέον καταγγέλλουν επιθετικές συμπεριφορές που τους έχουν κάνει να νιώθουν τρομοκρατημένοι.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της περιοχής οι λαθρομετανάστες λειτουργούν ως ανασταλτικό στοιχείο για την έλευση πελατών στα καταστήματά τους αφού πολλοί πλέον είναι οι πελάτες οι οποίοι παραπονούνται ότι δεν αντέχουν πλέον το «λαϊκό παζάρι ξεδιαντροπιάς» με εικόνες βιαιότητας που τους προκαλούν φόβο και απέχθεια.

«Ζητάμε την παρέμβαση και την ουσιαστική παρουσία της αστυνομίας, όχι μόνο τις πρωινές ώρες αλλά κυρίως τις βραδινές ώρες που εδώ γίνεται χαμός όπως βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια», θα πει ιδιοκτήτης καφετέριας ο οποίος είναι απεγνωσμένος και ψάχνει να βρει τρόπο να λύσει το θέμα της μειωμένης προσέλευσης του κόσμου στην περιοχή ελέω… λαθρομεταναστών που έχουν κάνει όπως λέει χαρακτηριστικά κατάληψη στα παγκάκια.

«Πίνουν όλη μέρα, πλακώνονται στο ξύλο, πας να τους κάνεις μια παρατήρηση και βλέπεις ότι έρχονται κατά πάνω σου να σου επιτεθούν. 
Ψάχνεις να βρεις προστασία, βοήθεια, ψάχνεις να βρεις ένα αστυνομικό να έρθει να λύσει το θέμα αλλά που…», θα συμπληρώσει εξοργισμένος.

Επιπλέον όπως λέει ο κ. Μεταλληνός θεωρεί αδιανόητο να έρχονται τρεις και δυο συνεργεία  του Δήμου και να κάνουν ελέγχους για παρατυπίες… αστείες της λογικής ένα τραπεζοκάθισμα πάνω ένα κάτω τη στιγμή που έτσι και αλλιώς η περιοχή κινδυνεύει όχι απλά να ερημώσει αλλά οι μαγαζάτορες βλέπουν την πιθανότητα να κατεβάσουν ρολά ορατή στον ορίζοντα όσο ποτέ αφού ο κόσμος κυριολεκτικά γύρισε την πλάτη στην περιοχή.

«Έρχονται μετράνε τραπεζοκαθίσματα, μια βρίσκουν τα τετραγωνικά του μαγαζιού 40 μέτρα πάνω μια 40 κάτω, αυτό ενδιαφέρει το Δήμο πως θα πάρει χρήματα; Και να πάρει αλλά από πού ακριβώς; 
Από εμάς που κρατάμε με νύχια και δόντια τα μαγαζιά μας αφού οι κάτοικοι φοβούνται πλέον ειδικότερα μετά τις 8 το βράδυ να κατέβουν στην πλατεία μη τυχόν και τους έρθει καμία ξανάστροφη από κανέναν λαθρομετανάστη που έχει πιει και προκαλεί καβγάδες; 
Έλεος όμως. Πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση όχι πια από το Δήμο αλλά από το αρμόδιο Υπουργείο», θα σημειώσει με νόημα χαρακτηρίζοντας την πλατεία Βικτωρίας ως… πλατεία Αφγανιστάν!

Την ίδια ώρα με σχετική επιστολή που έχει στείλει τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης η επιτροπή κατοίκων Αγγελοπούλου - Πλατείας Βικτωρίας καταγγέλλει διακίνηση και διαμονή λαθρομεταναστών με 30ήμερα υπηρεσιακά σημειώματα στην πλατεία Βικτωρίας και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το Γιάννη Παγώνη εκπρόσωπο της επιτροπής το πρόβλημα με τους λαθρομετάναστες διογκώνεται στην περιοχή επειδή επί της ουσίας, όπως λέει χαρακτηριστικά, καταπατάται ο νόμος του Ελληνικού κράτους αφού λέει: 
«Χορηγείται στους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα έγγραφο 30ημρης προθεσμίας οικειοθελούς αποχώρησης το οποίο δεν αποτελεί έγγραφο νόμιμης διαμονής στη χώρα. 
Μετά την παρέλευση του 30ημερου και αυτό σε κάποιο τυχαίο έλεγχο αν γίνει και όποτε γίνει μόνο και μόνο τότε συλλαμβάνονται οι λαθρομετανάστες και απελαύνονται, αν απελαύνονται κιόλας… 
Ο υπουργός πρέπει να παρέμβει προσωπικά εδώ και τώρα και να δώσει τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε και να βοηθήσει στην αναβίωση της πλατείας Βικτωρίας και όχι στον αργό θάνατό της», καταλήγει. 

πηγη                                                                       ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: