Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Όλα τα αντιλαικά νομοσχέδια, στα θερινά τμήματα της Βουλής, για να ικανοποιηθεί η τρόικα

«Κλείσαμε τη Βουλή για να περάσουμε τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα που έχουμε ψηφίσει με την τρόικα». 
Αυτό διαμηνύει η κυβέρνηση προς τους δανειστές φέρνοντας με τη μορφή του κατεπείγοντος κρίσιμα νομοσχέδια προκειμένου να ψηφιστούν και να ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις τους, πριν βέβαια προκύψουν και νέες.
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένοι να φέρουν όλα τα δύσκολα και αντιλαικά νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων και να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν έναντι των δανειστών μέσα στο καλοκαίρι. ...


Ήδη, το νομοσχέδιο με τις πολεοδομικές ρυθμίσεις κατατέθηκε και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος -χωρίς να προλάβουν οι βουλευτές να καταλάβουν τι θα ψηφίσουν- ενώ το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ θα έλθει την επόμενη εβδομάδα αφού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να πιστωθούν τις δήθεν θετικές ρυθμίσεις που ήταν αποφασισμένες εξ αρχής και βέβαια άνευ ουσίας μπροστά σε αυτό που πάει να περάσει.

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει αμφιβολία για την πολιτική που θα ακολουθήσει. 
Σόιμπλε και Τρόικα έκοψαν από νωρίς τις σκέψεις για κοινωνική στροφή και η “ρητορεία της συνέπειας έναντι των δανειστών” επιστρέφει μετά τις κορώνες των “λαϊκιστών” υπουργών όπως τους αποκαλούν οι συνάδελφοί τους.

Η αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου δεν είναι αν θα περάσουν τα δύσκολα νομοσχέδια, αφού πλέον θα περάσουν από τα θερινά τμήματα της Βουλής. 
Ο προβληματισμός του είναι για το πολιτικό και κοινωνικό κόστος που θα σωρεύσουν και αν το φθινόπωρο θα μπορεί να συνεχίσει την επιχείρηση προσέγγισης βουλευτών άλλων κομμάτων για την διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας προκειμένου να αποφύγει μία πρόωρη εκλογική αναμέτρηση που όλα δείχνουν ότι θα χάσει. 

πηγη                                                      ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: