Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Προειδοποίηση αμερικανικών εταιρειών σε Μ.Ομπάμα: "Τυχόν κυρώσεις στην Ρωσία θα καταστρέψουν εμάς"!

Η αμερικανική βιομηχανία απηύθυνε επιστολή-προειδοποίηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα, 
αναφέροντας ότι τυχόν επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, θα πλήξει πρώτα και κύρια την ... αμερικανική βιομηχανία και τον καλούν να δείξει ρεαλισμό και να αποφύγει οποιεσδήποτε κινήσεις οι οποίες την μεν Ρωσία ελάχιστα θα την ενοχλούσαν, τις δεν ΗΠΑ θα τις κτυπούσαν καίρια! ...
Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες πιστεύουν, ότι ακόμα κι αν τελικά επιβληθούν κυρώσεις, θα είναι κυρώσεις "για την τιμή των όπλων" και μόνο, οι οποίες δεν θα αγγίζουν, ουσιαστικά, τα οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των κολοσσών Boieng, PepsiCo, General Electric, Ford Motor Co κλπ., όπως επίσης και τραπεζών που έχουν δανείσει την Ρωσία, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι τίθενται σε κίνδυνο δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών επενδύσεων, τα οποία έχουν επενδυθεί στον τομέα της ενέργειας, αλλά και σε άλλους τομείς.

Η PepsiCo, αυτή τη στιγμή, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στη Ρωσία, που ενεργοποιείται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, με κύκλο εργασιών το 2012, ύψους σχεδόν 5 δισ. δολαρίων.

Η Ford Motor Co, λίγο πριν το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, είχε κλείσει συμφωνία συνεργασίας με ρωσική εταιρεία στον τομέα των αυτοκινήτων, ενώ η Boeing αποτελεί βασικό εξαγωγέα στη Ρωσία.

Η δε General Electric έχει συστήσει, ήδη, δύο θυγατρικές εταιρείες στη Ρωσία, με παραγωγή βιομηχανικών τουρμπινών.

Την μεγαλύτερη ζημια θα την υποστούν όμως οι πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως αυτές που έχουν κάνει μεγάλα συμβόλαια με τις ρωσικές εταιρείες για εξορύξεις στην Αρκτική

Υπολογίζεται ότι θα απωλεστούν αμέσα περί τα 15 δισ. δολ. σε συμβόλαια και μεσοπρόθεσμα η ζημιά μπορεί να αγγίξει και τα 100 δισ. δολ.!

Το ίδιο, υποστηρίζουν, ισχύει και τις συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αφού μόνο το ύψος των ρωσικών δανείων και επενδύσεων ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται η απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν θέσει το θέμα και σε γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

πηγη                                                                       ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: