Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κίνα, Ρωσία Αύξηση προετοιμασιών πολέμου, ως απόκριση στην αγγλο-αμερικανική απειλή πολέμου!

Μια κινεζική πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ θα στοχεύει κυρίως σε αστικά κέντρα.
Οι πύραυλοι από τα υποβρύχια που θα ξεκινήσουν από τον Ειρηνικό θα στοχεύουν κυρίως στις πόλεις της Δυτικής Ακτής, ενώ η χερσαίοι DF-31 βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς, που λειτουργούν πάνω από το Βόρειο Πόλο θα στοχεύουν κυρίως σε μεγάλες πόλεις της Ανατολικής Ακτής. 
Το μήνυμα στις εν λόγω δηλώσεις είναι σαφές. ...
Τόσο η Κίνα και η Ρωσία, έχουν εμπλακεί με το δικό τους τρόπο, στην αναβάθμιση τόσο των συμβατικών όσο και στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων ώστε να είναι έτοιμες για πόλεμο ως συστατικό στοιχείο της αντοχής τους στην αγγλο-αμερικανική Imperium. 

Οι δύο χώρες διεξάγουν τις προετοιμασίες τους σε απομόνωση από κάθε μια από την άλλη, μετά την συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του αντιπρόεδρου της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας Xu Qiliang στις 31 Οκτωβρίου. 

Ο Πούτιν ανέφερε, σύμφωνα με το Xinhua, ότι η στρατιωτική συνεργασία διαδραματίζει καίριο ρόλο στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα δύο υπουργεία άμυνας θα μπορούσαν να βελτιώσουν το συντονισμό τους για τις περαιτέρω διμερείς σχέσεις στο μέλλον. 
Xu απάντησε ότι η Σίνο-Ρωσία στρατηγική συνεργασία έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, λόγω των προσπαθειών των δύο χωρών. 

Ο Xu πρόσθεσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να εμβαθύνει τη στρατιωτική ανταλλαγή και την επέκταση της συνεργασίας με τη Ρωσία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε ένα νέο υψηλό.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την Κίνα, να εμφανίζει για πρώτη φορά δημόσια, τους στρατηγικούς πυρηνικούς πυραύλους των υποβρύχιων της στις 28 Οκτωβρίου, όταν μια πληθώρα από άρθρα άρχισαν να εμφανίζονται στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. 

Η Λαϊκή Καθημερινή , στις 31 Οκτωβρίου, ανέφερε ότι ο κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Γιν Zhuo χαρακτηρίζει τις στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων της Κίνας ως μέρη ενός "μετρητή στρατηγική επίθεσης." 
Αυτό είναι, "Μόνο όταν οι αντίπαλοί μας χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα για να μας επιτεθούν, θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα να τους αντιπαθούμε. 

"Ενώ η Κίνα, όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ, λειτουργούν ως μια πυρηνικό τριάδα, οι στρατηγικοί πύραυλοι των υποβρύχιων θεωρουνται το πιο σημαντικό σκέλος, επειδή οι πιθανότητες επιβίωσής τους εάν ξεσπάσει σύγκρουση, θα πρέπει να είναι στη σφαίρα του 85 έως 90% , σε σύγκριση με το όχι περισσότερο από 50% σε μόλις 5% από το χερσαίες δυνάμεις πυραύλων και βομβαρδιστικών αεροπλάνων. 

Οι Κινέζοι ήταν επίσης σαφέστατοι στο άρθρο των Global Times στις 28 Οκτωβρίου .
Μια κινεζική πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ θα στοχεύει κυρίως σε αστικά κέντρα.
Οι πύραυλοι από τα υποβρύχια που θα ξεκινήσουν από τον Ειρηνικό θα στοχεύουν κυρίως στις πόλεις της Δυτικής Ακτής, ενώ η χερσαίοι DF-31 βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς, που λειτουργούν πάνω από το Βόρειο Πόλο θα στοχεύουν κυρίως σε μεγάλες πόλεις της Ανατολικής Ακτής. 
Το μήνυμα στις εν λόγω δηλώσεις είναι σαφές

Οι Ρώσοι, εν τω μεταξύ, διεξάγουν τις προετοιμασίες τους, Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε μια μη-ανακοίνωσιμη άσκηση των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων και υποβρυχίων σε συνδυασμό με την άσκηση αεράμυνας και πυραύλων για δοκιμές στο εύρος Kapustin Yar. 

Δύο ICBMs και εγκαινιάστηκαν δύο υποβρύχια με πυραύλους, όπως και 15 S-300 και S-400 πυραύλοι αεράμυνας, κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία εποπτεύεται από τον Πρόεδρο Πούτιν. 

Ο Πούτιν έχει παραγγείλει τουλάχιστον τέσσερις τέτοιες μη ανακοίνωση ασκήσεις snap, αυτό το έτος, και τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu έχουν δηλώσει ότι θα υπάρξουν περισσότερες. 
Ο σκοπός της ασκήσεων είναι να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του πολέμου των ρωσικών δυνάμεων.

Ενώ η στρατηγική άσκηση δυνάμεις ήταν σε εξέλιξη, τα δύο TU-160 πυρηνικά βομβαρδιστικά που δραστηριοποιούνται στη Νότια Αμερική, έφτασαν στη Βενεζουέλα στις 28 Οκτωβρίου, μετά από 13 ώρες πτήσης από τη βάση τους στην περιοχή του Βόλγα. 
Στις 30 Οκτωβρίου, προσγειώθηκαν στη Νικαράγουα. 

«Τα πληρώματα τώρα ξεκουράζονται και προετοιμάζονται για τις νέες αποστολές. 

Έχουν προγραμματιστεί ώστε να πραγματοποιήσουν πολλές περιπολίες πάνω από την περιοχή, ανέφερε ο "Διοικητής της Ρωσικής Long-Range Αεροπορίας, ο Αντιπτέραρχος Anatoly Zhikharev, σε συνεδρίαση του Υπουργείου Άμυνας στις 31 Οκτωβρίου.

attikanea                                                                 ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: