Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

‘Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να παρέχουμε Υγεία σε όλους!

«Δεν είναι ώρα το κράτος να αυξάνει τις κρατικές δομές αλλά να τις μειώνει»! 
Αυτή την ψυχρή, ωμή και κυνική απάντηση έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σε δημοσιογράφο, ο οποίος τον ρώτησε για την έναρξη λειτουργίας των τεσσάρων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, τα οποία αναμένεται να χορηγούν δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους. ...


Με άλλα λόγια, ο υπουργός έκανε σαφές στους Ελληνες πολίτες ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας και ειδικότερα ξεκαθάρισε στους ασθενείς ότι «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, δεδομένων των συνθηκών»!

Ετσι απλά αλλά και τόσο παγερά μίλησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας, τη στιγμή που οι πιεσμένοι και ταλαιπωρημένοι από φτώχεια, ανέχεια και ανεργία πολίτες της αναζητούν απεγνωσμένα, τρία χρόνια τώρα, μια μικρή ελπίδα από υπεύθυνα κυβερνητικά χείλη για να αντέξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση ποια νοσοκομεία, εκτός από το «Ελπίς», δίνουν δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους, αφού παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον διοικητή του συγκεκριμένου θεραπευτηρίου.

Δωρεά Pfizer

Μάλιστα, οι παραπάνω δηλώσεις, που πάγωσαν το ακροατήριο, έγιναν από τον υπουργό σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη γενναία δωρεά φαρμάκων αξίας 1.000.000 ευρώ από τη φαρμακευτική εταιρία Pfizer στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το ιατρείο θα ενισχυθεί με 80.000 φαρμακευτικά σκευάσματα που θα καλύψουν περισσότερους από 50.000 ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς. 
Πρόκειται για φάρμακα και θεραπείες για την υπέρταση και την υπερχοληστερολαιμία, αντικαρκινικά, της νόσου Αλτσχάιμερ, του νευροπαθητικού πόνου, της καρδιακής ανεπάρκειας, καθώς και εμβόλια, αντιβιοτικά και βιολογικές θεραπείες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το παράδειγμα της Pfizer θα το μιμηθούν και άλλες εταιρίες από τον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας, για ακόμη μία φορά, την αδυναμία του κράτους να παρέχει πρόσβαση στην Υγεία για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ρίτα Μελά 
Δημοκρατία

olympia                                                                  ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: