Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ο Μπουτάρης «ξαναχτύπησε»: «Ντροπή» η Χρυσή Αυγή, «τιμή» το gay pride!

Ο τραγελαφικός, γραφικός, πρώην (;) οινοπότης, εθνομηδενιστής δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του σε Ρ/Σ, είπε τα εξής, σχετικά με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 
«Εγώ έχω πει επανειλημμένα ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα έπρεπε να είναι στο κοινοβούλιο. Είναι ένα κόμμα ντροπή για την ελληνική κοινωνία. ...
Το να είναι τρίτο το κόμμα αυτό είναι ενδεικτικό της κατάντιας της ελληνικής κοινωνίας. 
Η Χρυσή Αυγή ξεπερνάει τις… διδακτορικές πεποιθήσεις. 
Είναι εγκληματική οργάνωση. Αυτοί που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή είναι εξαιρετικά χαμηλού μορφωτικού επιπέδου».

Πριν σχολιάσουμε, όμως, τα λεγόμενά του, ας δούμε τι δήλωσε και για το επερχόμενο “gay pride”, τον ερχόμενο Ιούνιο στην Θεσσαλονίκη: «Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να απαγορεύσω την ελεύθερη έκφραση. 
Το gay pride είναι μια σειρά εκδηλώσεων και περιποιεί τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ότι θα μαζευτούν 5.000 gay και λεσβίες θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό της πόλης». 
Είναι πολλά, πάρα πολλά, αυτά που θα μπορούσαμε να πούμε για τον λεκτικό οχετό του Μπουτάρη. Το γηραλέο, αυτό, ανθρωπάκι θεωρεί «ντροπή» για την Ελληνική κοινωνία την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και «τιμή» το “gay pride”. 
Πόσο ταιριαστό να είναι, άραγε, το γνωστό λαϊκό ρητό «γίναμε μαλλιά κουβάρια, αδερφές και παλικάρια»;

Είναι πασιφανές ότι ο τύπος αυτός διατελεί «τρικυμία εν κρανίω». Από την μια καταδικάζει απερίφραστα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τη λασπολογεί ως εγκληματίες, και από την άλλη πιστεύει ότι δεν πρέπει να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση, αρκεί βεβαίως αυτή να αφορά μόνον ανθέλληνες και ομοφυλόφιλους… 
Είναι  γνωστό ότι ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε χρόνιο πρόβλημα με τον αλκοολισμό. Οι κατά καιρούς δηλώσεις του, οι οποίες αποτελούν ένα απίστευτο μείγμα και συνονθύλευμα αμάθειας, θράσους και προκλητικών δηλώσεων, κάνει αρκετούς να αναρωτιούνται αν το πρόβλημα αυτό υφίσταται ακόμη. 
Εμείς δεν γνωρίζουμε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας, αν είναι δηλαδή πρώην ή νυν μπεκρής. Η θρασύτητα, η αναίδεια και η φθηνή επίδειξη ψευτομαγκιάς δεν μπορεί, όμως, να μείνει αναπάντητη.

Ακολουθώντας, λοιπόν, τον δικό του τρόπο σκέψης έχουμε να πούμε τα εξής:  Έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι ο Μπουτάρης δεν θα έπρεπε να είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 
Είναι ένας άνθρωπος -ντροπή για την Ελληνική κοινωνία. 
Το να έχει τον τίτλο του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτικό της κατάντιας και του εκφυλισμού της σύγχρονής πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Το να μας κατηγορεί για χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ένας άνθρωπος που μπερδεύει τους διδάκτορες με τους… δικτάτορες (και δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία το ενδεχόμενο του «σαρδάμ», είτε είχε πιει κανένα ποτηράκι παραπάνω, είτε όχι) θυμίζει την γνωστή παροιμία «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». 
Σίγουρα, πάντως, τον θεωρούμε (και) χαμηλού ηθικού επιπέδου.

Το να θεωρεί «τιμή» την «παρέλαση» των ομοφυλόφιλων, των λεσβιών (καθώς και των «τρανσέξουαλ», των «τραβεστί», των «μπαϊσέξουαλ», τους οποίους ξέχασε, δυστυχώς…) και να τον ενδιαφέρει μόνον η κονόμα, δείχνει το υπόβαθρο του ανδρός. 
Πάντως, οι συνεχείς δηλώσεις (και εκδηλώσεις) συμπαράστασής του υπέρ των ομοφυλόφιλων ίσως να κρύβουν και άλλες, πιο προσωπικές, παραμέτρους του Μπουτάρη, τις οποίες δεν ενδιαφερόμαστε να ανιχνεύσουμε. 
Για να τελειώνουμε, όμως, επί του παρόντος με τον «μπάρμπα-Γιάννη τον πρώην μπεκρή», το να επιτίθεται στον λαό που στήριξε τη Χ.Α., ένα άτομο της δικής του ποιοτικής στάθμης, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι πραγματικά η Χ.Α. βαδίζει στον σωστό δρόμο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΔΤ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: