Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η Γερμανία υποδέχεται 300.000 επιστήμονες


Τα μέτρα λιτότητας, που εφαρμόζονται στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και έχουν αυξήσει την ανεργία ιδίως στους νέους, προκαλούν κύμα εξόδου προς τον Βορρά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», ...
από την Πορτογαλία φεύγουν περίπου 70.000 εργαζόμενοι κάθε χρόνο από την έναρξη της κρίσης. 
Η Πορτογαλία είναι μια από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που η ανεργία των νέων αγγίζει το 37%. 
Αντίστοιχο είναι και το κύμα φυγής για τους νέους Ιταλούς, που 60.000 άνθρωποι πέρυσι επέλεξαν να εγκαταλείψουν την χώρα, καθώς η ανεργία των νέων αγγίζει το 35%, ενώ στο νότιο μέρος της χώρας φθάνει ακόμη και το 50%.

Πολλοί από τους ανέργους του Νότου κατευθύνονται προς την Κεντρική Ευρώπη και την Γερμανία, η οποία το πρώτο εξάμηνο του 2012 υποδέχθηκε 185.000 εργαζόμενους, ενώ η μεταναστευτική ροή της ισχυρότερης χώρας της Ευρωζώνης εκτινάχθηκε στο 35% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2011. 
Μέσα σε ένα χρόνο, ο αριθμός των Πορτογάλων και των Ισπανών, που υπέβαλαν σχετικό αίτημα στις ομοσπονδιακές Αρχές διπλασιάστηκε, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων αυξήθηκε κατά 78%. Έτσι, η Γερμανία απορροφά την μερίδα του λέοντος στους επιστήμονες του χρεωκοπημένου Νότου.

Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Ερευνών Εργασίας της Νυρεμβέργης, Χέρμπερτ Μπρούκερ, εκτιμά ότι ο αριθμός των ευρωπαίων μεταναστών στη Γερμανία θα αγγίξει τις 300.000 στο σύνολο το 2012, ενώ οι προβλέψεις της Goldman Sachs ανεβάζουν τον αντίστοιχο αριθμό στις 360.000.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Νοτιοδυτική Γερμανία οι ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό θα ανέλθουν στις 35.000 έως το τέλος του 2013.

matrix24,

Δεν υπάρχουν σχόλια: