Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στην τελική ευθεία η νέα ρύθμιση για οφειλές προς το δημόσιο


Οριστικοποιείται εντός των ημερών η νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο. 
Η νέα ρύθμιση θα ενσωματωθεί στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να μονιμοποιηθεί και να παρακαμφθεί με αυτόν τον τρόπο το βέτο της τρόικας για τη θέσπιση έκτακτων ρυθμίσεων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η νέα ρύθμιση θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
-με την υποβολή της σχετικής αίτησης από το φορολογούμενο θα δίνονται =>
με μεγαλύτερη ευκολία από τους εφόρους 36 δόσεις αντί των 15 που συνήθως δίνονται σήμερα.
-εφόσον μια επιχείρηση ή ένας φορολογούμενος μπορεί να αποδείξει οικονομική αδυναμία ο αριθμός των δόσεων θα μπορεί να αυξηθεί έως και τις 48.
-το ποσό της μηνιαίας δόσης πιθανότατα θα είναι ακόμη και χαμηλότερο από τα 100 ευρώ.
-θα προσφέρεται στον οφειλέτη διαγραφή έως και του 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής εφόσον όμως είναι συνεπής έως την πληρωμή όλων των δόσεων. Ειδικά για τις επιχειρήσεις εξετάζεται το ενδεχόμενο το ύψος της δόσης να συναρτάται από το ύψος του τζίρου τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο έχουν αυξηθεί από την αρχή του έτους κατά 11,025 δις ευρώ και συνολικά ξεπερνούν τα 53 δις ευρώ.

capital,

Δεν υπάρχουν σχόλια: