Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Έλεος... Μίζες και στους σεισμογράφους; Έχουμε τον καλύτερο και αγοράζουμε ξενόφερτους!


Οι Έλληνες κατασκεύασαν έναν υπερσύγχρονο θαλάσσιο σεισμογράφο, αλλά το ελληνικό κράτος επιμένει να αγοράζει τους ξενόφερτους! 
Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του καθηγητή Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκη Τσελέντη, ο οποίος μάλιστα ήταν από τους παρουσιαστές του εν λόγω θαλάσσιου σεισμογράφου =>
Ελληνικής έμπνευσης και κατασκευής.

Η παρουσίαση έγινε στην Αμερική προσφάτως και μάλιστα απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια από τους ξένους επιστήμονες. 
Μάλιστα, υπήρξε έκδηλο και άμεσο το ενδιαφέρον πολλών χωρών για την αγορά του συγκεκριμένου μηχανήματος, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε βάθος 8 χιλιομέτρων στους ωκεανούς και να καταγράφει όλη τη σεισμική δραστηριότητα στέλνοντας στους παρατηρητές σεισμολόγους όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αλλά, όπως έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο κ. Τσελέντης, ενδιαφέρον για την απόκτηση του σεισμογράφου υπήρξε από πολλά κράτη, εκτός από το... «διαπλεκόμενο Ελλαδιστάν που εξακολουθεί να αγοράζει ξενόφερτους εισαγόμενους σεισμογράφους που στοιχίζουν τρεις φορές περισσότερο». 
Και φυσικά αναρωτιέται «γιατί». Όπως κι εμείς...

makeleio,

Δεν υπάρχουν σχόλια: