Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση RASS: Μπροστά η ΝΔ, προέλαση ΧΑ!


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τη νέα εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά», η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται στην εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ με 24.2% έναντι 23,1% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Στην τρίτη θέση παγιώνει την δυναμική του =>
ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ στο γνωστό μονοπάτι της κατάρρευσης με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 6,3%  δείχνουν να αντέχουν.

Τα αποτελέσματα είναι χωρίς αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου. Αν επιμεριστεί το ποσοστό αυτό η Χρυσή Αυγή κερδίζει περίπου 11%, παρά τον τρομακτικό πόλεμο που υφίσταται το κόμμα των "σκληρών" της δεξιάς από τους πάντες, εντός και εκτός Ελλάδας.

Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ που εξακολουθεί να διατυπώνει «αδιάφορες» (γενικόλογες και θεωρητικές) απόψεις 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10,2%, το άκυρο-λευκό 3,4% και «άλλο» μόλις 3,1%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 41,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 30,1%. Η απάντηση «κανένας» εμφανίζει σχετικά χαμηλό για τα δεδομένα ποσοστό με 27,7%, ενώ απάντηση δεν έδωσε το 1%.

Σε οτι αφορά τα πποιοτικά του Α.Τσίπρα, δεν είναι καλά: Μεγάλο ποσοστό (74%) των ερωτηθέντων, δεν πείστηκε ότι οι υποσχέσεις του στη ΔΕΘ είναι πραγματοποιήσιμες, ενώ το ποσοστό που δηλώνει το αντίθετο (20,9%) είναι μικρότερο και από αυτό που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου! Φαίνεται ότι ούτε οι  ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι υποσχέσεις που δίδονται θα τηρηθούν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Τσίπρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: