Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Στήνεται σκηνικό βίαιης ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος


Το ζήτημα που έχει ανακύψει, σχετικά με την εμπλοκή του Προέδρου της Βουλής κ. Μεϊμαράκη και των δύο πρώην υπουργών κ.κ. Βουλγαράκη και Λιάπη, ενδεχομένως αποτελεί την πρώτη πράξη μιας ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού.   =>
Είναι φανερό ότι αυτό το πολιτικό σύστημα, δεν είναι πλέον χρήσιμο σε αρκετούς. 
Κι αυτό γιατί:
-Έχει χαμηλό δείκτη αξιοπιστίας απέναντι στους πολίτες. Βαρύνεται με αμαρτήματα του παρελθόντος. Επίσης, επέδειξε αδυναμία στην αντιμετώπιση της κρίσης, που ανέτρεψε το κεκτημένο ζωής και διαβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Οι ανακατατάξεις και οι μετακινήσεις στο εκλογικό σώμα, αδιανόητες μέχρι πριν 2 -3 χρόνια, επιβεβαιώνουν την τάση απαξίωσης.

-Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στο διεθνή παράγοντα και κυρίως στους δανειστές. Αυτό το πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη λήψης επώδυνων μέτρων και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, δεν τους είναι χρήσιμο. Ένα πολιτικό σύστημα που δεν τολμά να ανακοινώσει τα μέτρα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει.

-Φοβίζει, με την αδυναμία του, την εγχώρια διαπλοκή. Η ριζοσπαστικοποίηση, όλο και μεγαλύτερου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας και του εκλογικού σώματος, οφείλεται στην αδυναμία αυτού του πολιτικού συστήματος να δώσει μία νέα αφήγηση στους πολίτες, να δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας και κοινωνικής ειρήνης. Η διαπλοκή, βλέπει με τρόμο, την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγαλοαστική τάξη και οι ελίτ φοβούνται την ταύτιση με ένα πολιτικό σύστημα που μπορεί να ανατραπεί μέσα από συνθήκες κοινωνικής αναταραχής.

- Είναι πολύ πιθανό, αν συνυπολογίσουμε και τη χρονική συγκυρία, να είμαστε μπροστά σε ένα σκηνικό βίαιης ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος. Με εντός ή εκτός εισαγωγικών αποκαλύψεις που θα στοχεύουν πολιτικά πρόσωπα και παρατάξεις και με τελικό στόχο τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού συστήματος με νέα πρόσωπα και νέους πολιτικούς σχηματισμούς.

Άλλωστε, η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ θεωρείται πλέον μη αναστρέψιμη. Την ίδια ώρα, η ΔΗΜΑΡ εκτιμάται ότι θα «εξαερωθεί» πολιτικά, καθώς θα εισπράξει το κοινωνικό κόστος των νέων μέτρων. Απομένει μόνο η Νέα Δημοκρατία, που κρατά κάποιες δυνάμεις αλλά που δεν είναι αρκετές για να διασώσουν αυτό το σύστημα και να δημιουργήσουν συνθήκες σταθερότητας.

Αν η Νέα Δημοκρατία πληγεί καίρια από αποκαλύψεις που δημιουργούν ζητήματα ηθικής τάξεως και απαξιωθεί ολοκληρωτικά στη συνείδηση των πολιτών, η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού θα επιτελεστεί με ταχύτητα φωτός. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αποκαλύψεις αυτές στοχεύουν, κατ΄ αρχήν, τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: