Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συνεδριάζει την Πέμπτη η "τριανδρία" για τα 3 δισ. που ζητά η τρόικα


Οι πιέσεις είναι αφόρητες από την τρόικα ενώ υπάρχει δυστοκία στην εξεύρεση των΄3 δισ. που υπολείπονται για το συνολικό πακέτο των 11,5 δισ...
Το "καζάνι ήδη βράζει" και η κυβέρνηση βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες των απαιτήσεων των δανειστών μας και μιας κοινωνίας που έχει υποστεί πολλές θυσίες και που ένα μέρος της  >>>

εξαθλιώνεται καθημερινά. 
Το πακέτο μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης του πρωθυπουργού με τους κύριους Βενιζέλο και Κουβέλη την Πέμπτη στις 2 μετά το μεσημέρι. 
Σήμερα Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς μιλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας. 
Έμφαση στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, με προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά χωρίς τη λήψη οριζόντιων μέτρών, δίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες,έχει βρεθεί ένα σημαντικό μέρος από τα υπολειπόμενα 3 δισ. ευρώ, τα οποία απαιτούνται προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ.
Η πίεση προς την Αθήνα για να "κλειδώσουν" τα μέτρα εντείνεται από τους εταίρους μας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της Κομισιόν, η επόμενη δόση προς την Ελλάδα είναι απίθανο να εκταμιευτεί πριν από το Σεπτέμβριο, και η όποια απόφαση εξαρτάται από την έκθεση της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: