Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πάνε για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ; - Κλείνει η συμφωνία ενώπιον του Κ.Παπούλια


Ενισχύεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης του Μνημονίου με την συμμετοχή του "Καρατζαφέρη της Αριστεράς", όπως χαρακτήρισε τον Φ. Κουβέλη ο Α.Τσίπρας, αλλά όχι κατά την διάρκεια της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Ε.Βενιζέλος, αλλά στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. ...
Το σκηνικό έχει στηθεί και μόνο κάτι εκτός δραματικού απροόπτου μπορεί να εμποδίσει τον σχηματισμό της συγκεκριμένης "μνημονιακής" κυβέρνησης με "κερασάκι" την θεωρούμενη ως "εφεδρεία του Μνημονίου" τον Φ. Κουβέλη.
Στην κυβέρνηση θα μπει και η Ντόρα Μπακογιάννη, οπότε θα έχουν και κάποια σχετική νομιμοποίηση σε επίπεδο ποσοστών αφού θα συγκεντρώνουν το 42%. Βέβαια, το θέμα είναι αν το 6% ψήφισαν τον Φ.Κουβέλη για να στηρίξει το Μνημόνιο, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

(Αρχικό κείμενο): Oργιάζει η φημολογία περί αποδοχής από την Δημοκρατική Αριστερά της σμμετοχής της σε κυβέρνηση με την συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πλην από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία η ΔΗΜΑΡ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί ότι η πολιτική του συμπεριφορά αποβλέπει σε κομματικά οφέλη στις επόμενες εκλογές.
Η επίθεση και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται η ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με την μέχρι τώρα θέση της ΔΗΜΑΡ ότι "Δεν γίνεται να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή του δεύτερου κόμματος, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ"
Ας δούμε όλη την ανακοίνωση:
«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.
Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απλά η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να είναι πρωθυπουργός ο Φ.Κουβέλης (στις 13.30 στο επίσημο tweeter της η Δημοκρατική Αριστερά: "Ο κ. Κουβέλης δεν αποδέχεται την πρωθυπουργία" αλλά μετά ... το πήραν πίσω και λένε ότι δεν το έγραψαν ποτέ!) και ζήτησε να είναι κάποιο τρίτο πρόσωπο, το οποίο βέβαια δεν αποκλείεται να είναι και ο ... Λ.Παπαδήμος! Αυτόν θέλουν οι Γερμανοί (το είπε χθες ευθέως ο Γερμανοέλληνας βουλευτής Παπαμαρκάκης) αυτόν θέλει και η τρόϊκα.
Με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ θα συγκεντρώσουν οι μνημονιακοί χάρη στον εκλογικό νόμο 168 βουλευτές (108 ΝΔ,  41 ΠΑΣΟΚ και 19 ΔΗΜΑΡ).
Δεν είναι τυχαίο ότι το απόγευμα τον πρώτο που θα συναντήσει ο Ε.Βενιζέλος είναι ο Φ.Κουβέλης και όχι ο Α.Σαμαράς, ο οποίος ήδη έχει αποδεχθεί, όπως έχει γράψει το defencenet.gr την συμμετοχή και στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.
Ο μανδύας της συμμετοχής Κουβέλη θα είναι η "βαθιά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου". Που βέβαια με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και ειδικά τον Λ.Παπαδήμο είναι εξασφαλισμένη! Ειδικά αν εισέλθει στην κυβέρνηση και η Ν. Μπακογιάννη, όπως φημολογείται εντόνως.
Κατ'αυτό τον τρόπο θα επιβεβαιωθούν αυτοί που θεωρούσαν την ΔΗΜΑ εφεδρεία ή "δούρειο ίππο" των Μνημονιακών. 
Την πρόταση έχει συγκροτήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Α.Τσίπρα και ήταν σκληρή, αφού μίλησε για "αριστερό Καρατζαφέρη":
«Τα δύο κόμματα του Μνημονίου βρίσκονται σε αναζήτηση «Αριστερού Καρατζαφέρη» προκειμένου «να συνεχίσουν όσα καταδίκασε ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: